• Home
  • Trage wegen in Deurne

Trage wegen in Deurne

Wandelen en fietsen zijn de meest laagdrempelige en toegankelijke manieren van bewegen. Investeren in actieve verplaatsingen komt de gezondheid van iedere burger en bezoeker ten goede. En dat niet alleen. Een fijnmazig netwerk van wegen voor voetgangers en fietsers draagt ook bij aan het klimaat, de groenbeleving, kindvriendelijke ruimte, duurzame mobiliteit en zoveel meer.

Trage wegen in Deurne

Trage wegen

Veel Deurnenaren gebruiken vandaag al trage wegen. Vaak onbewust. Paden en wegen in parken, steegjes, fiets- en wandelbruggen, en zelfs doorgangen van gebouwen zijn trage wegen. Via die verbindingen geraken voetgangers en fietsers op een kortere en aangenamere manier op hun bestemming.

Met het project 'Trage wegen' willen we ervoor zorgen dat Deurnenaren onbezorgd kunnen fietsen en wandelen langs gezonde, veilige en aangename plekken. We werken verder op de inzichten uit het Groenplan Deurne. 

Trage wegen zijn dynamisch. Er komen trage wegen bij. Denk maar aan de verdere ontwikkeling van Park Groot Schijn of de aanleg van de fietsersbrug aan de Ruggeveldlaan.

De trage wegen van Deurne en stad zijn geïnventariseerd door Trage Wegen vzw en Regionaal Landschap de Voorkempen. Dit resulteerde in een stadsbrede nota en 14 lokale nota’s met een overzicht van de trage wegen en verbetervoorstellen. De lokale nota van Deurne vind je hier.  

Ontdek trage wegen in Deurne en Antwerpen

  • Raadpleeg de tragewegenkaart van Antwerpen.
  • Verken een kant- en klare wandelroute. Je kiest uit een lokale wandellus of een stadsbrede route, je bepaalt een vertrekpunt en wandelt naar een eindpunt aan de andere kant van de stad. Die begin- en eindpunten zijn haltes van het openbaar vervoer, zodat je na de wandeling weer makkelijk naar huis kan.
  • Gebruik de routeplanner van Slim naar Antwerpen bij het plannen van je route. Die toont je de beste wandelroutes. Daarnaast krijg je bij alle routes een schatting van de prijs, het calorieverbruik en het aantal stappen te zien. Als je bij de filters enkel ‘wandelen’ aanvinkt, kan je kiezen uit twee routes. De autoluwe route brengt je zoveel mogelijk langs parken, woonerven en wegen met weinig autoverkeer.

Meer info

www.tragewegen.be

Dit is een project van Trage Wegen en Regionaal Landschap de Voorkempen in opdracht van stad Antwerpen.

Lees meer

Dit artikel is gedeeld door