Laat je huiskat(ten) zeker onvruchtbaar maken, chippen en registreren. Dat is wettelijk verplicht. Je kan daarvoor geen subsidies van stad Antwerpen meer aanvragen.
Een verloren huiskat die gechipt is vindt sneller zijn weg terug naar zijn gezin. Ook wanneer een huisdier is overleden, kan iemand de eigenaar verwittigen.
Door het onvruchtbaar maken, vermindert op termijn de zwerfkattenkattenpopulatie op een diervriendelijke manier.
Elke kat die je verkoopt of weggeeft moet gechipt, geregistreerd en gesteriliseerd zijn. Die verplichting geldt voor iedereen: asielen, kwekers en particulieren.
Sinds 1 november 2017 moeten alle katten voor ze 12 weken oud zijn geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn in de centrale databank CatID.
Dan moet de kat wettelijk gezien niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn.
Voor je kat en jezelf is het natuurlijk beter als ze dat wel zo is. Als hij verloren zou lopen, vindt hij sneller zijn weg naar jou terug. Tenminste, als de gegevens op de chip correct en openbaar zijn.
Omwille van de privacywet staan jouw gegevens sinds 1 mei 2021 niet meer zichtbaar in de databank CatID. Dat maakt het moeilijk om met jou contact op te nemen, als je kat wordt gevonden.
Geef je toestemming om je gegevens te delen. Surf naar online.catid.be en vink ‘openbaar’ aan. De chip is al gelinkt aan je rijksregisternummer.